Jadłospis
13.05. – 17.05.2024r.
|
Poniedziałek |
Wtorek |
Środa |
Czwartek |
Piątek |
Drugie danie: |
Schab gotowany w sosie pieczarkowym 100g (1,7) Ziemniaczki z masełkiem 150g. Surówka z kalafiora z koperkiem 100g (7,9,10)
Woda z cytryną 150 ml |
Kluski leniwe z sosem truskawkowym i jogurtem naturalnym 300g (1,3,7)
Kompot wieloowocowy 150 ml |
Nuggetsy z kurczaka 100g (1,3) Ziemniaki puree 150g Surówka z marchewki z żurawiną 100g
Kompot gruszkowy 150 ml |
Klopsiki w sosie paprykowym 100g (1,3,7,9) Kasza jęczmienna, pęczak 150g. (1) Surówka z białej kapusty z koperkiem i szczypiorkiem 100g (9,10)
Lemoniada mięta- malina 150 ml |
Mintaj smażony panierowany 100g (1,3,4) Ziemniaki gotowane 150g Gotowana fasolka szparagowa 100g (9)
Sok pomarańczowy 150 ml |
Kalorie: |
542 kcal |
560 kcal |
540 kcal |
455 kcal |
443 kcal |
Suma kalorii: |
542 kcal |
560 kcal |
540 kcal |
455 kcal |
443 kcal |
Alergeny:
[1]- gluten, [2]- skorupiaki, [3]- jaja, [4]- ryby, [5]- orzechy ziemne, [6]- soja, [7]- mleko, [8]- orzechy, [9] – seler, [10] – gorczyca, [11] – sezam, [12] – dwutlenek siarki i siarczyny, [13] – łubin, [14] - mięczaki